Καλώς ορίσατε!

Γεια σας και καλώς ήρθατε!

Είμαι η Θεανώ και από μικρή αγάπησα τα βιβλία και αυτά που προσφέρουν, τη μυρωδιά τους, την υφή τους, την ανακάλυψη καινούργιων κόσμων και τις απεριόριστες εικόνες που αναδύονται μέσα από την ανάγνωση κάθε ιστορίας.

 

Πώς ξεκινήσαμε

Στο σήμερα, με τη γέννηση της κόρης μας ήδη από τις πρώτες ημέρες είχαμε συντροφιά μας ένα βιβλίο. Θέλησα να τη συμπαρασύρω από νωρίς στον υπέροχο αυτό κόσμο!

Έτσι ξεκίνησα την έρευνα και τη μελέτη για να μάθω περισσότερα για τα παιδικά βιβλία, τις διάφορες κατηγορίες, καθώς και πώς επιδρούν οι ιστορίες και τα παραμύθια στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Κάπως έτσι και με γνώμονα πάντα τη δια βίου μάθηση ξεκίνησα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανάγνωση, Φιλαναγνωσία και Παιδική Λογοτεχνία” (ΕΚΠΑ) που σύντομα θα ολοκληρώσω.

Και συνεχίζουμε

Το μικρό μας ανθρωπάκι με ενέπνευσε και στη συνέχεια έφερε στην παρέα μας και τον Scottie, το σκυλάκι της. Οι δυο τους μου έδειξαν πως εξερευνούμε ένα καινούργιο βιβλίο, πώς το προσεγγίζουμε, πώς γινόμαστε φίλοι μαζί του και περνάμε τις ώρες μας παρέα.
Μαζί ξεκινήσαμε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Όλη αυτή η αγάπη λοιπόν που ανέφερα αρχικά, μεγάλωσε, εμπλουτίστηκε και τελικά μετασχηματίστηκε.

Θέλοντας αυτό που βιώνουμε να το μοιραστούμε μαζί σας ετοιμάσαμε κάτι όμορφο και έφτασε η στιγμή να σας παρουσιάσουμε το ηλεκτρονικό παιδικό βιβλιοπωλείο μας.

Ευελπιστούμε μαζί να κάνουμε μια βουτιά ή μάλλον πολλές βουτιές στον κόσμο του παιδικού βιβλίου!

Μια βουτιά σε ιστορίες, σε περιπέτειες, στη φαντασία, στα συναισθήματα, στα χρώματα μέσα από τις υπέροχες εικονογραφήσεις.

Μια βουτιά ενσυναίσθησης με σκοπό μέσα από τα βιβλία να έρθουμε πιο κοντά στα μικρά ανθρωπάκια μας (και στα παιδιά μέσα μας), να τα κατανοήσουμε, να διασκεδάσουμε μαζί, να πορευτούμε παρέα, να μεγαλώσουμε παρέα!

 

Και τώρα;

Φυσικά, δε θα μπορούσα να παραλείψω βιβλία που αφορούν τους γονείς, τους φροντιστές, τους εκπαιδευτικούς, βιβλία που αφορούν την ήπια γονεϊκότητα και τη θετική διαπαιδαγώγηση, βιβλία που αφορούν τον θηλασμό και τον αποθηλασμό.

Συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό είμαστε ο Scottie, το μικρό μας ανθρωπάκι, εγώ η Θεανώ και όλες και όλοι εσείς, παιδιά, γονείς, φροντιστές, νονοί και νονές, θείες και θείοι, φίλοι και φίλες που αγαπάτε το παιδικό βιβλίο.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί αυτό τον κόσμο, να αλληλεπιδράσουμε, να μοιραστούμε απόψεις, ιδέες, κομμάτια δικά μας μέσα από τα βιβλία.

Λίγα λόγια για τη Θεανώ:
Καθηγήτρια Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Αυτό το διάστημα ολοκληρώνω την εκπαίδευση μου με θέμα την ‘Ανάγνωση, Φιλαναγνωσία και Παιδική Λογοτεχνία’ (Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Λίγα λόγια για το Scottie:
Μαζί με το μικρό μας ανθρωπάκι εξερευνούν τον μαγικό κόσμο του παιδικού βιβλίου.
Είναι πλακατζής, του αρέσουν οι λιχουδιές και πάντα δοκιμάζει πρώτος το φαγητό.